Produkter Tjenester Meny
Nyoppusset og lekkert bad med hjørnebadekar

Totalforvandling av gammelt bad

Mange drømmer om nytt bad. Noen har større drømmer enn andre. Som denne familien fra Klepp. De ønsket et stort bad. Med spafølelse. Den drømmen har gått i oppfyllelse.

Huset var fra 1970-tallet, badet deres var gammelt og veldig slitt. Det trengte et skikkelig løft. Badet var ikke så stort, men vegg i vegg hadde de et lite soverom. Et ekstrarom som ikke var i bruk. Drømmen var å slå sammen disse rommene og lage et bad med spafølelse. 

Befaring og handlingsplan til et nytt bad

En tur innom butikken til Bryne Rør var starten på prosjektet. Da ble kunden satt i kontakt med Tor Haugland, som er prosjektleder for rehabilitering av bad hos Bryne Rør. Tor avtalte befaring, tok bilder og notater om det gamle badet. Han fikk se rommet som skulle inkluderes i det nye badet, sjekket røropplegget i boligen og gjorde seg opp en mening der og da om omfanget av prosjektet. 

Det er viktig å avklare forventninger tidlig.  "Vi kan mene noe om kostnadsbildet etter en befaring, og det gjorde vi her," forteller Haugland. 

Kunden hadde noen tanker om hva de ønsket seg, men var åpne for forslag. Etter befaringen tegnet Tor en skisse og handlingsplan for hva som måtte gjøres når. Kunden kom i et møte for gjennomgang av disse og etterpå tok de en runde i butikken for å se på baderomsmøbler og dusjløsninger. Baderomsmøblene ble valgt der og da. De tegnet en dusjløsning med sotet glass og valgte ut fliser. 

Ekstravagante løsninger ga et lekkert bad

Det gamle badet forsvant helt og veggen til rommet ved siden av ble revet. Grunnarbeidet var viktig og kunden fikk installert et nytt rør-i-rør system til kjelleren og en Waterguard magnetventil med følere for lekkasjesikring av huset. Det elektriske var også viktig på dette badet: LED-spotter ble montert i taket med en egen sone med spotter i spasonen, over badekaret. I spasonen ble det installert fiberlys som blir rene stjernehimmelen over hjørnekaret. Fantastisk fint! 

Og ikke nok med det: det som ser ut som en ventilasjonsrist på bildet, er en subwoofer innebygd i veggen. Kunden ønsket den optimale spafølelsen og da er god lyd og viktig. En ELKO lydpakke på badet gir nettopp det, og av bildet kan du se panelet med fjernkontroll og tilkobling av Iphone. 

Bruk kvalifiserte fagfolk til renovering av bad

Bryne Rør fungerer som en prosjektleder i større renoveringsjobber som dette. Tor Haugland koordinerte alle håndverkere: snekker, flislegger, rørlegger og elektriker. Det lønner seg å bruke kvalifiserte fagfolk når du skal renovere bad. Det så denne familien viktigheten av. En ting er de du ser på overflaten, men det er grunnarbeidet og det som ligger skjult bak tak, vegger og gulv. Gjøres det grundig og skikkelig, har du gleden av badet ditt i mange år fremover. 

Fra gammelt og slitt til nytt og lekkert bad

Fra gammelt og slitt til nytt og lekkert bad